fbpx
0(312) 504 01 83 - 0(553) 014 60 60
Polyurea – En İyi Fiyat – Kaliteli Hammadde – PANLEO
Ücretsiz Destek Hattı
Türkiye' nin her noktasına bir telefon kadar uzaktayız.
Butona Tıklayın.

Polyurea Kaplama (Poliürea)

Polyurea kaplama çift bileşenli (Polimer İzosiyanat – Amin Reçine) malzemenin karımı sonucu ortaya çıkan, zemin kaplama ve su izolasyon malzemesidir.

Hammadde reaktör makineleri ile 1:1 oranda, 70°C – 80°C sıcaklıkları arasında, 2250psi basınçla sprey olarak, uzman ekipler tarafından uygulanmaktadır. 1:1 oranlı malzeme ısıtıcı hortumlar vasıtası ile yönlendirilen tabancada karıştırılarak yüksek basınç ile zemine püskürtülmektedir. Bu sebeple, ürün mukavemeti yüksek ve ek yersiz bir yapıda oluşmaktadır. 

Ortaya çıkan malzeme elastikiyet, aşınma, hidroizolasyon, darbe dayanımı testlerinde en mükemmel sonuçlar veren üründür. Ayrıca endüstriyel alanların kaplanmasın da, su izolasyonu istenen her alanda kullanılmaktadır. Poliürea ürünü kullanılan zemine ekstra mukavemet ve sağlamlık kazandırmaktadır.

Metal Yüzey Polyurea Kaplama Polyurea Polyurea zemin kaplama

Projenize özel fiyat almak için iletişim sayfası üzerinden ya da 0850 532 72 95 ücretsiz çağrı merkezimizden tarafımıza ulaşabilirsiniz.

Polyurea Kaplama Nerelerde Kullanılır?

  • Havuzlar da,
  • İçme Suyu Depoların da,
  • Teras ve Çatı Alanların da,
  • Gemi Tersane Sanayisin de,
  • Askeri Projeler de,
  • Endüstriyel Zeminler de,
  • Hastane, AVM İş Merkezi Zeminlerin de,
  • Otoparklar da,
  • Kamyon, Panelvan vb. Polyurea araç kaplama sı da,
  • Temel ve Perde Beton İzolasyonların da,
  • Dere, Su Yatakları ve Süs Havuzların da.

Diğer Malzemeler Karşısındaki Performansı

polyurea, epoksi, ve poliüretan karşılaştırma

  1. Kaplamanın reaksiyon hızı çok yüksektir. Bu sayede uygulama yapılacak alanların kullanıma açılış süresi kısalmaktadır.
  2. Saf poliürea Kaplama neme karşı duyarlı değildir. Bu sebeple havadaki bağıl nem oranının yüksek olduğu durumlar da dahi uygulama yapılabilmektedir.
  3. Gerilme direnci olarak zemin kaplama seçenekleri arasında en üst sıralarda bulunmaktadır. Ek olarak yarılma ve yırtılma yapmaz.
  4. Kimyasal dayanımı çok yüksek seviyede olup, asit ve solvent havuzlarında dahi izolasyon malzemesi olarak kullanılabilmektedir. Ancak depolanacak malzemelerin analiz sonuçları tarafımıza iletilirse, teknik destek ekibimiz daha detaylı bilgi verebilecektir.
  5. Yüksek aşınma dayanımı sayesinde yaya ve araç trafiğine açık alanlar da kullanıma uygundur. Bu sebeple hızlı trafiğe açılması gereken alanlarda tercih sebebi olmaktadır.
  6. Yüksek ısı dayanımı sayesinde devamlı güneş ışınlarına maruz kalan zeminlerde uzun yıllar görevini yerine getirir. Ancak aromatik polyurealar mekanik olarak dayanımlı olsalar da, renk pigmentleri sararma eğilimi gösterebilmektedir. Aynı zamanda kullanılacak alifatik poliüretan son katlar vasıtası ile bu sorun da ortadan kaldırılmaktadır.
  7. %100 katı maddeden oluşmaktadır,  gıda ve içme suyu temasında kesinlikle kimyasal koku ve bulaşım oluşturmaz.
  8. VOC(Uçucu Organik Madde) ihtiva etmediğinden uygulanan alanlarda insan sağlığına zararı yoktur. Sonuç olarak özellikle içme suyu depoları ve gıda depolarında kullanılması son derece uygundur. 

Polyurea Kaplama Nasıl Uygulanmalıdır?

Uygulama öncesi zemin hazırlanması önem taşımaktadır. Uygulama yapılacak zeminde toz, yağ, kir, nem gibi unsurların bulunmaması gerekmektedir. Zeminde bulunan deformasyonların mutlaka uygun tamir harçları ile tamir edilmesi gerekir. Beton tabakasının üst tabakasında bulunan gevşek parçalar ve şerbet tabakası zeminden uzaklaştırılmalıdır. Bu işlem için elmas uçlu silim makineleri kullanılmakta olup, zeminin düzgünleştirilmesi gerekmektedir.

Uygulama öncesi zemin silimi

Nem Faktörü; Uygulamaya başlamadan önce özel zemin higrometreleri ile zeminin nem ölçümü yapılması zorunludur. Çünkü zemin nem oranının %6 ve üstü olduğu durumlarda uygulama ertelenmeli, zemin kurumaya bırakılmalıdır. Aksi taktirde kaplama da oluşacak iğne ucu delikleri izolasyona zarar vermektedir.

Bütün ön hazırlıkların akabinde ısıtıcılı hidrolik reaktör makinesi vasıtası ile zemine polyurea uygulanmaktadır. Uygulama proses değerleri 2000-2250psi basınç ve 70-80°C sıcaklıklar arasındadır. Uygulama kalınlığı 1.5mm-2mm aralığında olup, istenilen kalınlıkta uygulanması mümkündür. Polyurea kaplanan yüzeyin dokunma süresi 40-60 saniye aralığında olup, alanlar 30 dakika içerisinde kullanıma açılabilmektedir. Fakat daha dayanımlı bir yüzey isteniliyor ise malzeme teknik bilgi föylerindeki veriler bağlayıcı durumdadır. Aromatik Saf Polyurea kaplama sistemler güneş UV ışınlarına karşı esnekliğini kaybetmese de, renginde solma meydana getirmektedir. Buna önlem olarak açık alan uygulamalarında son kat boya işlemi, UV dayanımlı  alifatik poliüretan boyalar ile gerçekleştirilmelidir.

Polyurea Çeşitleri

Polyurea serisi ürünlerimiz

Pancoat H60 Aromatik Hibrit

Pancoat H60, Aromatik modifiye hibrit poliürea sistemidir. %100 Katı maddeden oluşur, solvent içermez. Uygulama alanı çok geniştir. Saf poliüre sistemlere maliyet olarak alternatif olması için üretilmiştir.

Pancoat S60 Aromatik Saf

Pancoat S60, Aromatik saf poliürea sistemdir. %100 Katı maddeden oluşur, solvent içermez. Uygulama alanı çok geniştir. %100 Saf poliüre ‘dir.

Pancoat S61 Aromatik

Aromatik kaplama sistemidir. %100 Katı maddeden oluşur, solvent içermez. Kendinden yayılma özelliği ile sprey izi bırakmadan homojen bir görüntü oluşturmaktadır.

Pancoat AF60 Alifatik

Alifatik kaplama sistemidir. %100 katı maddeden oluşur, solvent içermez. UV ışınlarına karşı renk değişimi gözlenmez. Son kat boya uygulamasını ihtiva eder. Bu sebeple ekstra olarak alifatik poliüretan ile son kat kaplamasına gerek duyulmamaktadır. 

Polyurea Kaplama Kullanım Alanları

Teras Yalıtımında Poliürea

Açık teras kullanım alanları için poliürea kaplama kullanımı gayet yaygındır. Direkt güneş ışığı ve iklim şartlarına açık alanların su izolasyonu ve kaplaması yapı için çok önemlidir. Dolayısıyla yapılan izolasyon ne kadar uzun ömürlü olursa yapıdaki yılların etkisi minimuma inecektir. Başka bir deyişle kaliteli bir su yalıtımı, betonarme yapıların yaşam ömrünü uzatmaktadır.

Teras yalıtımı uygulamalarında ilk etapta zemin hazırlığı yapılmalıdır. Zeminde fayans bulunuyorsa sır tabakası kalkana kadar elmas silimi ile aşındırılmalıdır. Çünkü sır tabakası kazınmamış, emici olmayan yüzeyler de astarlama uygulaması sağlıklı olmayacaktır. Köşe birleşim noktaları için astar kum bileşeni ile balık sırtı pahlama işlemi yapılmaktadır. Bu nedenle yapısal hareketler köşe birleşim noktaların da yalıtım malzemesine zarar veremez. Zeminde bulunan toz ve yabancı maddeler uzaklaştırılarak astarlama işlemine başlanılmalıdır. Astar malzemesi, çift bileşenli solvent içermeyen epoksi bileşenden oluşur. Böylelikle solvent içermeyen kaplama malzemesinin yapısı bozulmamış olunur. Bileşenler belli devirlerde karıştırılarak hazırlanmalıdır. Zemine çekpas, rulo, fırça ya da havasız airless makinaları tarafından tatbik edilmelidir. Astarlama işlemine müteakip silis kum uygulaması yapılmaktadır. Böylelikle polyurea malzemesinin zemine daha iyi tutunması sağlanmış olunur. Mevsim şartlarına bağlı olmakla beraber minimum 5 saatte kuruyan astar zemine poliürea kaplama uygulamasına geçilmelidir.

Gezilebilir Teraslardaki Avantajı

Poliürea özel uygulama makinaları vasıtasıyla 1:1 oranda, basınçlı ve sıcak olarak zemine püskürtülmektedir. Başka bir deyişle sprey olarak uygulanır. Zeminde oluşan katman kalınlığı minimum 1.5 mm ‘ dedir. Fakat belirtilen kalınlık altındaki bütün uygulamalar sorunlu uygulama olarak nitelendirilmektedir. Poliürea uygulamasını takiben zemin renklendirme ve UV dayanım kazandırma işlemine geçilmelidir. Çünkü mekanik olarak UV ışınlarından etkilenmeyen yalıtım, renk olarak sararma eğiliminde olacaktır. Özellikle Teras alanların göze hitap etmesi de gerekmektedir. Bu nedenle Alifatik poliüretan boyalar ile hem müşterinin istediği renkte uygulama yapılmakta, hem de uv dayanımı kazandırılmaktadır. Standartlarına uygun yapılan poliüre kaplama işlemi, yapının ömrü boyunca izolasyon sağlayacak tek malzemedir. Sonuç olarak yılların etkisi ile esnekliğinden ve hidroizolasyon görevinden hiç bir şey kaybetmeyecektir.

 


Havuz Yalıtımında Poliürea

Havuz yalıtımında poliürea kullanımı gerek sağlık yönünden, gerek ise uzun ömürlülük açısından tercih sebebidir. Aynı zamanda yüzme havuzlarında kullanılan eski yöntem izolasyon malzemeleri gibi su içerisine yabancı madde karıştırmaz. Bundan dolayı Poliüre insan sağlığına zarar ihtiva etmez. En önemlisi içme suyu ve gıda temasın da ki performansı yapılan test ve verilen sertifikalar ile kanıtlanmıştır.

Havuz alanları yapımı maliyetli olan yapılardır. Bu nedenle tesisatların, kaba inşa unsurlarının iç içe bulundukları su dan kati suretle temasının kesilmesi gerekir. Dolayısıyla yalıtımın sorununun tek seferde çözülmesi elzemdir. Diğer malzemelerde olduğu gibi ek yeri olmayan poliürenin diğer avantajı ise uzun ömürlü olmasıdır. Aynı zamanda sağlık açısından son derece başarılı bir üründür. Yapımı maliyetli olan bu yapıların tadilatı da maliyetli olabilmektedir. Bu suretle ilk yapım aşamasında standartlarına uygun yapılan poliüre izolasyonu tadilat ve bakım masraflarını yok edecektir.

Poliürea bakteri üretimine engel bir malzemedir. Bundan dolayı da Yosun oluşumuna izin vermez. Tek parça kaplama malzemesi olduğu için yüzme havuzlarında meydana gelen kesikli yaralanmaların da önüne geçmektedir. Sonuç olarak polyurea malzemesi  havuz yalıtımlarında en büyük tercih sebebi olmaya devam etmektedir.

 


Araç ve Kasa Kaplamada Poliürea

Araç ve kasa kaplamalarında kullanılan poliürea, uygulaması yapılan zeminleri sağlamlaştırır. Sonuç olarak poliüre kaplanmış yüzeylerin dayanımları açıkça bilinmektedir. Araç kasa ve kamyon kasalarında meydana gelen ezilmelerin önüne geçer. Yapı karoserlerinin düşmanı olan pas oluşumunun önüne geçerek, araçların metal ömrünü uzatır.

İnşaat sektöründe faaliyet veren pick-up ve panelvan araçlarda kasa içi deformasyonları olabilmektedir. Deforme olan alanlarda kalkan boya partikülleri zamanla paslanmaya mahal vermektedir. Yapılacak poliürea kaplaması ile bu gibi sorunların yok edilmesi gayet mümkündür. Böylelikle araçların da karoser yapılarının ömrünü artırmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S)
Sprey Polyurea Kaplama Nedir? Nasıl uygulanır?

Sprey polyurea, polimer izosiyanat ve özel formülasyon amin reçinelerin reaktör püskürtme makinaları ile uygulanmasının adıdır. Özel ekipmanlar vasıtası ile 70°-80° derece aralığında ve 160-170 bar aralığında basınç ile uygulama zeminine sprey olarak püskürtülerek uygulanmaktadır.

Polyurea Kaplama Su Yalıtımı olarak kullanılabilir mi?

Polyurea kaplama, yapısı gereği %100 kapalı hücreden oluşmaktadır. Yüksek kimyasal dayanımı ve yırtılma direnci ile Dünyanın en iyi su yalıtım malzemesidir.

Polyurea Kaplama Fiyat Aralığı Nedir?

Polyurea fiyatları metraj, zemin durumu, tercih edilen malzeme çeşidine göre değişmektedir. Bu nedenle fiyatlar her projede değişkenlik gösterebilmektedir. Polyurea m2 üzerinden 12€ ile 30€ fiyatlandırma aralığında sistem olarak uygulanmaktadır.
Detaylı bilgi için:
Polyurea Fiyat Bilgilendirme Sayfası

Saf Polyurea Kaplama Fiyatlandırması nasıl yapılmalıdır?

Saf polyurea içerisinde poliüretan alaşımı olmayan %100 poliüre esaslı malzemedir. Ürünün fiyatlandırması, zemin durumu, metraj, istenilen kalınlık ile doğrudan ilişkilidir. Sonuç olarak her yalıtım projesinde fiyatlandırma farklılıkları oluşabilmektedir.
Saf poliürea fiyat aralığı m2 üzerinden 14€ ile 30 € arasındadır.

Saf ve Hibrit Poliüre

Hibrit Polyurea Kaplama Fiyatlandırması nasıl yapılmalıdır?

Hibrit polyurea içerisinde poliüretan alaşım içeren, esneklik kabiliyeti yüksek ekonomik polyurea kaplama ürünüdür. Ürün daha ekonomik olmasından dolayı bir çok projede tercih sebebi olmaktadır.
Hibrit poliürea fiyat aralığı m2 üzerinden 12€ ile 25€ arasındadır.

Polyurea Zemin Kaplama malzemesi olarak kullanılabilir mi?

Polyurea kaplama yüksek aşınma dayanımı sayesinde, yaya, araç ve iş makinası trafiğine uygundur. Aynı zamanda esneme ve çatlak kapatma özelliği ile diğer zemin kaplama malzemelerinin yırtılması gibi sorunlar polyurea ürününde görülmez. Başka bir deyişle zemin kaplama malzemeleri arasında en iyi ürün olduğunu söyleyebiliriz.

Polyurea Kaplama Malzeme içeriği nedir? Nereden Temin Edilinebilir?

Polyurea Kaplama çift bileşenli (Polimer İzosiyanat – Amin Reçine) malzemenin karımı sonucu ortaya çıkan, elastomer yapıda zemin kaplama ve su izolasyon malzemesidir. Aynı zamanda malzeme satış ağımız için aşağıda bulunan bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Türkiye’de uygun fiyatlı ve kaliteli malzeme tedariği için: Polyurea Malzeme Toptan Satış

Polyurea Boya Malzemesi midir?

Özel ekipmanlar vasıtası ile püskürtülerek uygulanan Polyurea, genellikle boya malzemeleri ile karıştırılır. Polyurea kesinlikle boya malzemesi değil, belirli kalınlığı olan ve özel formülasyonları ile zorlu testleri tamamlayabilen izolasyon ve kaplama malzemesidir. Bu nedenle polyurea malzemesi boya gibi ince bir katman olarak uygulanamaz.

Polyurea kaç TL?

Polyurea kaç tl sorusunun cevabı değişkenlik göstermektedir. Çünkü poliürea ürünü, çeşitlilikleri, proje ve metraj farklılıkları uygulama fiyatlarını etkilemektedir. Bu sebeple daha detaylı bilgi almak için Polyurea Fiyat sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bilgilendirici makalelerimiz.
PolyureaTR Sosyal Medya’ da Takip Edin!

Daha detaylı bilgi edinmek için bize danışabilirsiniz.

WhatsApp WhatsApp Destek Hattı